definiția aparenta definiție dex

aparenta

găsește rime pentru aparenta
Cuvinte apropiate: aparent, aparență

APARÉNT, -Ă

, aparenți, -te, adj. 1. Care este altfel decât pare la prima vedere, care este doar în aparență așa cum se arată. Liniște aparentă. ♦ (Adverbial) în aparență. 2. (Franțuzism) Care apare cu claritate (privirii, minții). ♢ Cărămidă aparentă = cărămidă specială destinată zidirii unor fațade care nu se acoperă cu tencuială. – Din fr. apparent, lat. apparens, -ntis.

APARÉNT

adj. (rar) părelnic, (înv. și reg.) părut. (Liniște ~.)

Aparent

real

aparént

adj. m., pl. aparénți; f. sg. aparéntă, pl. aparénte

APARÉNT1

adv. În aparență. /<fr. apparent, lat. apparens, ~ntis

APARÉN//T2 ~tă (~ți, ~te)

Care pare altfel decât este în realitate. /<fr. apparent, lat. apparens, ~ntis

APARÉNT

adj. 1. Nereal, imaginar; fals. 2. Evident, vizibil. ♢ Cărămidă aparentă = cărămidă fină, de culoare uniformă, care rămâne netencuită și este folosită la fațade. // adv. În aparență. [Cf. fr. apparent, lat. apparens].

APARÉNT, -Ă

I. adj. 1. nereal, imaginar; fals. 2. evident, vizibil. II. adv. în aparență. (< fr. apparent, lat. apparens)

APARÉNȚĂ

, aparențe, s.f. Înfățișare exterioară (și adesea neconformă cu realitatea) a cuiva sau a ceva. ♢ Loc. adv. În aparență = după exterior, la prima vedere. ♢ Expr. A salva aparențele = a reușidea unui lucru, unei situații etc. o înfățișare care să ascundă o realitate neplăcută. – Din fr. apparence, lat. apparentia.

APARÉNȚĂ

s. (înv.) părere, părut. (Ceea ce vezi e doar o ~.)

aparénță

s. f., g.-d. art. aparénței; pl. aparénțe

APARÉNȚ//Ă ~e

f. Înfățișare exterioară înșelătoare a unui lucru. ♢ În ~ judecând după exterior. A salva ~ele a da unei situații un aspect agreabil pentru a ascunde esența neplăcută. După toate ~ele după cum pare. [G.-D. aparenței] /<fr. apparence, lat. apparentia

APARÉNȚĂ

s.f. Ceea ce pare pe din afară ; înfățișare, manifestare exterioară evidentă a lucrurilor. ♢ În aparență = judecând după exterior ; a salva aparențele = a da (unui lucru, unei situații) o înfățișare care să ascundă o defecțiune internă. [Var. (înv.) aparință s.f. / cf. fr. apparence, it. apparenza, lat. t. apparentia].

APARÉNȚĂ

s. f. înfățișare, manifestare exterioară evidentă, uneori înșelătoare. o în ~ = la prima vedere. (< fr. apparence, lat. apparentia)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar