definiția stofa definiție dex

stofa

găsește rime pentru stofa
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: sofa, sofă, stoca, stofă, stolă, stoma, stomă, stopa, stopă, strofă, stufă, ștofă
Cuvinte apropiate: sofa, sofă, stoca, stofă, stolă, stoma, stomă, stopa, stopă, strofă, stufă, ștofă

STÓFĂ

, stofe, s.f. Țesătură de lână sau de fibre sintetice, mai groasă decât pânza, întrebuințată pentru confecționarea îmbrăcămintei, pentru tapisarea mobilei etc. ♦ Fig. (Cu determinări introduse prin prep. „de”) Predispoziție, aptitudine, talent. ♢ Expr. A avea stofă = a avea calități deosebite (într-un anumit domeniu). [Var.: ștófă s.f.] – Din germ. Stoff, it. stoffa.

ȘTÓFĂ

s.f. v. stofă.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.