definiția vivat definiție dex

vivat

găsește rime pentru vivat
Cuvinte apropiate: avivat, vidat, virat, visat, viva, vivant, vivat, vizat

VÍVAT

interj. (Mai ales ca urare, când se ciocnesc paharele cu băutură) Trăiască! La mulți ani! ♦ (Substantivat, n.) Aclamație; toast. – Din lat., fr. vivat.

VÍVAT

interj. v. ura!

VÍVAT

s. v. aclamații, osanale, ovații, toast, urale.

vívat

interj.

VIVÁT

interj. (se folosește ca urare de sănătate și proslăvire, mai ales când se ciocnesc paharele cu băutură) trăiască! La mulți ani! /<lat., germ. vivat

VÍVAT

interj. (Folosit ca aclamație sau ca urare) Trăiască! // s.n. Ovație, aclamație. [Var. viva interj. / < lat. vivat].

VÍVAT

I. interj. (ca urare la ciocnirea paharelor cu băutură) Trăiască! La mulți ani! II. s. n. ovație, aclamație; toast. (< lat. vivat)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar