definiția unduios definiție dex

unduios

găsește rime pentru unduios
Cuvinte apropiate: undoios, unduios, undulos

UNDUIÓS, -OÁSĂ,

unduioși, -oase, adj. Care formează unde, valuri; care se mișcă în unde. ♦ P. gener. Care se mișcă asemenea undelor unei ape. ♦ Fig. (Despre sunete) Modulat, melodios. ♦ Fig. (Despre oameni) Care cedează, se schimbă ușor; schimbător, [Var.: undoiós, -oásă adj.] – Undui + suf. -os (după fr. onduleux).

UNDUIÓS

adj. 1. ondulat, ondulatoriu, unduitor, (înv.) ondulos. (Suprafața ~oasă a unei ape.) 2. învălurat, vălurat, văluros. (O apă ~oasă.) 3. (înv.) undos, unduit. (Mișcări ~oase.) 4. armonios, melodic, melodios, muzical, sonor, (rar) unduit, (fig.) dulce, mlădios, simfonic. (Stilul ~ al romanului.)

unduiós

adj. m., pl. unduióși; f. sg. unduioásă, pl. unduioáse

UNDUI//ÓS ~oásă (~óși, ~oáse)

1) Care unduiește, care formează unde; care se mișcă în unde. 2) fig. (despre sunete) Care este plăcut auzului; armonios; melodios. 3) (despre persoane) Care manifestă lipsă de stabilitate în opinii sau în comportare; lipsit de stabilitate în poziții sau în opinii; schimbător. /a undui + suf. ~os
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar