definiția tehnocratism definiție dex

tehnocratism

găsește rime pentru tehnocratism
Cuvinte apropiate: tehnocratism

TEHNOCRATÍSM

s.n. Orientare sociologică potrivit căreia, în societatea contemporană, rolul de conducere ar trebuirevină exclusiv specialiștilor din diverse domenii ale științei, tehnicii etc.; tehnocrație. ♦ Tendință tehnocratică. – Din fr. technocratisme.

TEHNOCRATÍSM

s. v. tehnocrație.

tehnocratísm

s. n.

TEHNOCRATÍSM

s.n. Tehnocrație. [< tehnocrat + -ism].

TEHNOCRATÍSM

s. n. orientare în politologia și sociologia contemporană potrivit căreia rolul în conducerea societății trebuierevină nu factorilor politici (parlament, guvern), ci păturii tehnicienilor, specialiștilor în diferite ramuri ale științei. (< fr. technocratisme)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar