definiția tartaj definiție dex

tartaj

găsește rime pentru tartaj
Cuvinte apropiate: partaj, taraj, tartaj, tartan, tartar, tartar, tartă, tartău, tartraj, tărtaș, târtan, târtă, târtăi

TARTÁJ,

tartaje, s.n. 1. (Reg.) Fiecare dintre cele două coperte ale unei cărți; scoarță. 2. (Înv.) Carte scrisă de mână care se folosea ca abecedar. [Var.: trătáj s.n.] – Cf. ngr. tetrádhion.

TARTÁJ

s. v. broșură, caiet, catastif, cărticică, condică, copertă, învelitoare, registru, scoarță.

tartáj

s. n., pl. tartáje

TARTÁJ ~e

n. pop. Copertă de carte; scoarță. /<ngr. tetrádion, sl. tatratu, tatradu

tartáj (-je),

s.n. – Caiet, foaie de tipăritură. – Var. înv. trătăzi, trătaji. Mgr. τετράδιον (Tiktin), care a dat *tetrad, ce a fost alterat prin analogie cu pl. Supraviețuiește în Mold. cu sensul special de „copertă, scoarță”. După Bick-Graur, 26, din sl. totrasŭ.

TARTÁJ,

tartaje, s.n. 1. (Reg.) Fiecare dintre cele două coperte ale unei cărți; scoarță. 2. (Înv.) Carte scrisă de mână, care se folosea ca abecedar. – Ngr. tetradion.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar