definiția suzeran definiție dex

suzeran

găsește rime pentru suzeran
Cuvinte apropiate: suveran, suzeran

SUZERÁN, -Ă,

suzerani, -e, s.m., adj. 1. S.m. (În evul mediu) Mare senior de care depindeau alți seniori, ca urmare a relațiilor de suzeranitate. 2. Adj. (Despre state) Care exercita autoritatea asupra unui stat mai slab, amestecându-se în politica internă a acestuia și impunându-i anumite obligații politice și financiare. – Din fr. suzerain.

suzerán

s. m., adj. m., pl. suzeráni; f. sg. suzeránă, pl. suzeráne

SUZERÁN1 ~i

m. (în evul mediu) Latifundiar feudal de care depindeau alți feudali, aflați în raport de vasalitate cu acesta. /<fr. suzerain

SUZERÁN2 ~ă (~i, ~e)

(despre state) Care își exercită influența asupra altui stat, aflat în raport de vasalitate cu acesta. /<fr. suzerain

SUZERÁN

s.m. Mare senior feudal care poseda o feudă de care depindeau alte feude, socotite ca vasale. // adj. (Despre state, națiuni etc.) Care nu depinde de nimeni, care exercită o autoritate asupra altui stat (vasal), amestecându-se în treburile lui interne. [Cf. fr. suzerain].

SUZERÁN, -Ă

I. s. m. mare senior feudal care poseda o feudă de care depindeau alte feude, socotite ca vasale. II. adj. (despre state, națiuni) care nu depinde de nimeni, care exercită o autoritate asupra altui stat. (< fr. suzerain)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.