definiția sociografie definiție dex

sociografie

găsește rime pentru sociografie
Cuvinte apropiate: sciografie, sociografie

SOCIOGRAFÍE

s.f. 1. Observare, înregistrare și descriere a societăților ca entități istorice concrete. 2. Curent care susținesociologia trebuie să se reducă la simpla descriere a faptelor, fără definitie/interpreta">interpretarea lor teoretică. [Pr.: -ci-o-] – Din fr. sociographie.

sociografíe

s. f. (sil. -ci-o-gra-), art. sociografía, g.-d. sociografíi, art. sociografíei

SOCIOGRAFÍE

s.f. Observare, înregistrare și descriere a societăților concrete în afara oricăror concluzii teoretice; sociologie empirică. [< germ. Soziographie, cf. lat. societassocietate, gr. graphein – a scrie].

SOCIOGRAFÍE

s. f. 1. observare, înregistrare și descriere a societăților ca formațiuni istorice concrete. 2. curent empirist în sociologie, pe care o reduce la simpla descriere, în afara oricăror concluzii teoretice. 3. disciplină sociologică empiristă, descriptivă; ramură a sociologiei care studiază influența condițiilor locale asupra formării tipurilor sociale. (< fr. sociographie)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar