definiția slip definiție dex

slip

găsește rime pentru slip
Cuvinte apropiate: clip, flip, jlip, lip, saip, salip, sclip, sip, slap, slim, slin, slip, sliz, slup, stip, șlip

SLIP,

slipuri, s.n. 1. Chiloți de baie foarte scurți. 2. Plan înclinat folosit pentru lansarea hidroavioanelor de pe sol pe apă. – Din fr., engl. slip.

slip

s. n., pl. slípuri

SLIP ~uri

n. Chiloți de baie pentru bărbați. /<fr., engl. slip

SLIP

s.n. 1. Chiloți de baie foarte scurți. 2. Plan înclinat cu ajutorul căruia hidroavioanele sunt coborâte din hangar sau de pe sol pe apă. ♦ Plan înclinat cu care se trag la uscat vasele pentru reparație. [< fr., engl. slip].

SLIP1

s. n. chiloți (de baie) foarte scurți și mulați pe corp. (< fr., engl. slip)

SLIP2

s. n. plan înclinat servind pentru lansarea la apă a hidroavioanelor. ♢ plan înclinat cu care se trag la uscat vasele pentru reparație. ♢ porțiune din pupa unui pescador, curbată și înclinată pentru a permite manevrarea traulului în bune condiții. (< engl. slip)

ȘLIP

s. v. traversă.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar