definiția rusinos definiție dex

rusinos

găsește rime pentru rusinos
Cuvinte apropiate: rubinos, ruginos, ruinos, rușinos

RUȘINÓS, -OÁSĂ,

rușinoși, -oase, adj. 1. Care se rușinează ușor; sfios, timid. 2. Care constituie o rușine, care aduce rușine; blamabil, reprobabil. – Rușine + suf. -os.

RUȘINÓS

adj. 1. v. timid. 2. v. decent. 3. v. ticălos. 4. v. condamnabil. 5. v. scandalos. 6. v. compro-mițător. 7. v. înjositor.

Rușinos

dezghețat

rușinós

adj. m., pl. rușinóși; f. sg. rușinoásă, pl. rușinoáse

RUȘIN//ÓS ~oásă (~óși, ~oáse)

și substantival 1) Care are rușine; care se rușinează; sfios; timid. ♢ ~ ca o fată mare foarte rușinos. 2) Care aduce rușine; care rușinează. Faptă ~oasă. /rușine + suf. ~os

RUȘINÓS, -OÁSĂ,

rușinóși, -oáse, adj. ~ 2. ~ ♦ (Adverbial) abuzeze de sentimentele femeii iubite pentru a dobândi avantagii i se părea atât de rușinos, că se făcu deodată palid.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar