definiția ritmica definiție dex

ritmica

găsește rime pentru ritmica
Cuvinte apropiate: ritmic, ritmică

RÍTMIC, -Ă,

ritmici, -ce, adj., s.f. 1. Adj. Care are ritm; cadențat, regulat. ♢ Gimnastică ritmică = ramură a gimnasticii în care exercițiile se execută cadențat și cu acompaniament muzical. ♦ Care se referă la ritm. 2. S.f. Ansamblu de reguli privitoare la folosirea ritmului în poezie și, mai rar, în proză; ritm. ♦ (Muz.) Știință care studiază simetria timpilor accentuați și slabi, precum și a diferitelor valori de note într-o compoziție muzicală. ♦ Întrebuințarea ritmului; totalitalea ritmurilor. – Din fr. rythmique.

RÍTMIC

adj. 1. cadențat, ritmat. (Versuri ~; melodie ~.) 2. sincopat. (Muzică ~.) 3. intermitent, sacadat, (fig.) rupt. (Bătăi ~.) 4. regulat. (Mișcări ~.)

Ritmic

aritmic, neritmic

rítmic

adj. m., pl. rítmici; f. sg. rítmică, pl. rítmice

RÍTMI//C ~că (~ci, ~ce

) și adverbial Care are ritm; care se execută în cadență; cadențat. Bătăi ~ce. ♢ Gimnastică ~că exerciții de gimnastică care se execută cadențat și cu acompaniament muzical. /<fr. rythmique

RÍTMIC, -Ă

adj. Care are ritm; cadențat. ♦ Gimnastică ritmică = gimnastică având ca scopimprime mișcărilor armonie și siguranță. [Cf. lat. rhytmicus, fr. rythmique].

RÍTMIC, -Ă

I. adj. referitor la ritm, care are ritm; ritmat. II. s. f. ansamblu de reguli privind folosirea ritmului (1); totalitatea ritmurilor. ♢ capitol al teoriei muzicii care se ocupă cu studiul ritmului. (< fr. rythmique)

RÍTMICĂ

s. (MUZ.) cadență, măsură, ritm, tact, (înv.) timp. (~ a unei melodii.)

rítmică

s. f., g.-d. art. rítmicii

RÍTMICĂ

f. 1) Totalitate a regulilor care reglementează folosirea ritmului în poezie. 2) Știință care studiază ritmul în muzică. /<fr. rythmique

RÍTMICĂ

s.f. Parte a metricii care se ocupă cu regulile folosirii ritmului în poezie sau, rar, în proză; ritm. ♦ Disciplină care studiază simetria timpilor accentuați și slabi, precum și a valorilor notelor unei compoziții muzicale. ♦ Folosirea ritmului; totalitatea ritmurilor. [Gen. -cii. / < fr. rythmique].
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar