definiția rapiță definiție dex

rapiță

găsește rime pentru rapiță
Cuvinte apropiate: capiță, căpița, căpiță, japiță, jăpița, raliță, raniță, rapiță, rarița, rariță, rărița, râbiță, săpiță, tapița

RÁPIȚĂ

s.f. Numele a două plante din familia cruciferelor, cu tulpina lungă, subțire și ramificată și cu flori galbene, cultivate pentru semințele lor bogate în ulei (Brassica napus oleifera și Brassica rapa oleifera). – Din bg. rapița.

RÁPIȚĂ

s. (BOT.) 1. (Brassica napus și rapa) (reg.) brojbă, nap, navetă, curechi-de-câmp, curechi-sălbatic. 2. rapiță-sălbatică (Nasturtium palustre) v. brâncuță.

rápiță

s. f., g.-d. art. rápiței

RÁPIȚ//Ă ~e

f. 1) Plantă erbacee furajeră cu tulpina înaltă, subțire și ramificată, cu flori mărunte, galbene-aurii, cultivată și pentru fructele ei, din ale căror semințe se extrage ulei folosit în alimentație și în industrie. 2) colect. Semințe ale acestei plante. /<bulg. rapica

rápiță (-țe),

s.f. – Plantă (Brassica napus, B. rapa). Sl. rĕpica, sau bg. rapica, sb., cr., slov. repica (Cihac, II, 306; Tiktin; Conev 48), din sl. rĕpanap”, cf. mag. repcza.

RAPIȚĂ ÁLBĂ

s. v. muștar.

RAPIȚĂ DE CÂMP

s. v. muștar, nap sălbatic.

RAPIȚĂ DE MUȘTÁR

s. v. muștar.

RAPIȚĂ SĂLBÁTICĂ

s. v. muștar, nap sălbatic, ridiche sălbatică.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar