definiția radiatie definiție dex

radiatie

găsește rime pentru radiatie
Cuvinte apropiate: radiate, radiativ, radiație

RADIÁȚIE,

radiații, s.f. Emisie de unde sonore, electromagnetice etc. sau de particule care se propagă sub formă de raze în toate direcțiile; ansamblul particulelor emise de un corp; radiere. [Pr.: -di-a-] – Din fr. radiation.

RADIÁȚIE

s. 1. (FIZ.) radiere. (Proces de ~ corpusculară.) 2. (FIZ.) radiație Röntgen v. raze X; radiație X v. raze X. 3. v. rază.

radiáție

s. f. (sil. -di-a-ți-e), art. radiáția (sil. -ți-a), g.-d. art. radiáției; pl. radiáții, art. radiáțiile (sil. -ți-i-)

RADIÁȚI//E ~i

f. 1) Emisiune de raze. 2) Ansamblu de unde sau de particule emise de un corp. [Sil. -di-a-] /<fr. radiation

RADIÁȚIE

s.f. Radiere. ♦ Emisiune, răspândire de unde sonore sau electromagnetice; rază. [Gen -iei, var. radiațiune s.f. / cf. fr. radiation, lat. radiatio].

RADIÁȚIE

s. f. 1. emisiune și propagare în toate direcțiile a energiei sub formă de unde acustice, calorice, electromagnetice etc.; emisiune a unui fascicul de particule. 2. element constitutiv al unei unde luminoase sau electromagnetice. (< fr. radiation, lat. radiatio)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar