definiția prozaic definiție dex

prozaic

găsește rime pentru prozaic
Cuvinte apropiate: prozaic

PROZÁIC, -Ă,

prozaici, -ce, adj. (Despre opere literare, stil etc.) Lipsit de calități artistice, de valoare stilistică; p. ext. banal, comun, plat. [Pr.: -za-ic] – Din fr. prosaïque, lat. prosaicus.

PROZÁIC

adj. 1. banal, comun, (fig.) plat, (livr. fig.) tern. (Stil ~.) 2. v. zilnic.

prozáic

adj. m. (sil. -za-ic), pl. prozáici; f. sg. prozáică, pl. prozáice

PROZÁI//C ~că

(~ci, ~ce) 1) Care ține de proză; propriu prozei. 2) (despre poezie) Care este lipsit de valoare artistică. 3) fig. Care este lipsit de particularități specifice; de rând; obișnuit. [Sil. -za-ic] /<fr. prosaïque, lat. prosaicus

PROZÁIC, -Ă

adj. 1. (Rar) Care ține de proză, specific prozei. 2. Lipsit de calități artistice, de valoare stilistică; comun, vulgar; necioplit. [Pron. -za-ic. / cf. fr. prosaïque, it. prosaico, lat. prosaicus].

PROZÁIC, -Ă

adj. 1. specific prozei; prozastic (2). 2. (fig.) lipsit de calități artistice, de valoare stilistică; comun, vulgar. (< fr. prosaïque, lat. prosaicus)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar