definiția probabil definiție dex

probabil

găsește rime pentru probabil
Cuvinte apropiate: probabil

PROBÁBIL, -Ă

, probabili, -e, adj. Care se poate produce, întâmpla; care poate fi adevărat. ♢ Timpul probabil = condițiile meteorologice care se prevăd pentru zilele următoare. ♦ (Adverbial) După câte se pare, după toate probabilitățile; poate. – Din fr. probable, lat. probabilis.

PROBÁBIL

adj., adv. 1. adj. v. posibil. 2. adv. v. poate. 3. adj. posibil, potențial, virtual. (Câștigă-tor ~ al unei competiții.) 4. adj. plauzibil. (Ipoteza cea mai ~.) 5. adv. pesemne, poate, (pop.) pasămite, (reg.) samite. (~ nu știe ce să facă.)

Probabil

improbabil

probábil

adj. m., pl. probábili; f. sg. probábilă, pl. probábile

PROBÁBIL1

adv. După cum (se) pare; poate. /<fr. probable, lat. probabilis

PROBÁBIL2

(~i, ~e) 1) Care poate fi probat; care poate să se adeverească. 2) Care poate să se producă, să se realizeze. ♢ Timpul ~ timpul care se prevede pentru intervalul de timp următor; prognoză meteorologică; date meteo. /<fr. probable, lat. probabilis

PROBÁBIL, -Ă

adj. Care pare că este adevărat, întemeiat. ♦ Care se poate întâmpla. // adv. După cât pare, potrivit tuturor probabilităților. [< lat probabilis, cf. fr. probable].

PROBÁBIL, -Ă

I. adj. care pare că este adevărat, întemeiat. ♢ care se poate întâmpla. II. adv. după cât se pare, după toate probabilitățile. (< fr. probable, lat. probabilis)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar