definiția prestare definiție dex

prestare

găsește rime pentru prestare
Cuvinte apropiate: arestare, crestare, presare, presoare, prestare, pretare

PRESTÁRE,

prestări, s.f. 1. Acțiunea de a presta și rezultatul ei; prestație (1). 2. (În sintagma) Prestarea jurământului = depunere a jurământului în condițiile prevăzute de lege (sau de uz). – V. presta.

PRESTÁRE

s. 1. v. desfășurare. 2. v. efectuare.

prestáre

s. f. stare

PREST//ÁRE ~ări

f. v. A PRESTA. ♢ ~ări de servicii efectuare a unor servicii (reparații, confecționări etc.) în scopul satisfacerii unor necesități de consum. /v. a presta

PRESTÁRE

s.f. Acțiunea de a presta și rezultatul ei; prestație. [< presta].

PRESTÁRE

s. f. acțiunea de a presta; prestație. o ă jurământului = depunere a jurământului în condiții prevăzute de lege; ~ări de servicii = activitate care constă în confecționarea, repararea, întreținerea etc. unor bunuri materiale, în efectuarea unor servicii pentru satisfacerea unor nevoi de consum. (< presta)

PRESTÁ,

prestez, vb. I. Tranz. A îndeplini o muncă, a desfășura o activitate. ♢ Expr. A presta (un) jurământ = a depune un jurământ (în condițiile prevăzute de lege). – Din lat. praestare.

PRESTÁ

vb. 1. v. desfășura. 2. v. efectua. 3. v. depune.

prestá

vb., ind. prez. 1 sg. prestéz, 3 sg. și pl. presteáză

A PREST//Á ~éz

tranz. (munci, activități) A efectua în virtutea unei obligații sau în calitate de datorie. /<lat. praestare

prestá (prestéz, prestát),

– A îndeplini o muncă, a desfășura o activitate. Lat. praestare (sec. XIX). Numai în formula a presta jurămînt „a jura”, din fr. prêter serment. – Der. prestanță, s.f., din fr. prestance; prestați(un)e, s.f., din fr. prestation.

PRESTÁ

vb. I. tr. A depune, a desfășura o activitate. [< lat. praestare, cf. it. prestare].

PRESTÁ

vb. tr. a depune, a desfășura o activitate. (< lat. praestare)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar