definiția preaputernic definiție dex

preaputernic

găsește rime pentru preaputernic
Cuvinte apropiate: preaputernic

PREAPUTÉRNIC, -Ă,

preaputernici, -ce, adj. (Înv.; în titulatura dată suveranilor, demnitarilor etc. sau în formele de adresare) Foarte puternic, atotputernic. ♦ (Substantivat, m. art.) Dumnezeu. – Prea + puternic.

PREAPUTÉRNIC

adj. ATOTPUTERNIC.

preaputérnic

adj. → puternic

PREAPUTÉRNI//C ~că

(~ci, ~ce) înv. (în adresări către suverani) Care este foarte puternic; atotputernic. /prea + puternic

PREAPUTÉRNICUL

s. art. v. atotputernicul, creatorul, divinitate, domnul, dumne-zeu, dumnezeire, părinte, providență, puternicul, stăpânul, tatăl, ziditorul.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar