definiția prealabila definiție dex

prealabila

găsește rime pentru prealabila
Cuvinte apropiate: prealabil

PREALÁBIL, -Ă,

prealabili, -e, adj. Care trebuie făcut, pregătit, spus înainte de începerea unei acțiuni principale; care precedă, care este anterior; anticipat, preliminar. ♢ Loc. adv. În prealabil = mai întâi, mai înainte de... [Pr.: pre-a-] – Din fr. préalable.

PREALÁBIL

adj. 1. v. anticipat. 2. pregătitor, preliminar, premergător, (rar) preparator. (Studii ~.)

prealábil

adj. m. (sil. pre-a-), pl. prealábili; f. sg. prealábilă, pl. prealábile

PREALÁBIL ~ă

(~i, ~e) Care se realizează înainte; care precedă. ♢ În ~ dinainte. [Sil. pre-a-] /<fr. préalable

PREALÁBIL, -Ă

adj. Care trebuie zis, făcut, cercetat înainte de începerea acțiunii principale, înainte de a trece la ceva. ♦ În prealabil = mai întâi, mai înainte. [Cf. fr. préalable].

PREALÁBIL, -Ă

adj. care trebuie zis, făcut etc. înainte de începerea unei acțiuni principale, înainte de a trece la ceva. ♢ care precedă, anterior; anticipat. ♢ (adv.) în ~ = mai întâi, mai înainte de... (< fr. préalable)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar