definiția partenerei definiție dex

partenerei

găsește rime pentru partenerei

PARTENÉR, -Ă,

parteneri, -e, s.m. și f. Fiecare dintre participanții la o competiție sportivă, la un joc etc., considerat în raport cu ceilalți participanți. ♦ Fiecare dintre persoanele care formează împreună un cuplu, un grup, o societate, o asociație etc., considerată în raport cu celelalte persoane din cuplu, grup etc. ♦ Cel care interpretează pe scenă, în film etc., împreună cu altul, un număr de program, o scenă dintr-o piesă etc., considerat în raport cu celălalt interpret. – Din fr. partenaire.

PARTENÉR

s. 1. v. coechipier. 2. pereche. (Are un ~ ideal de dans.)

partenér

s. m., pl. partenéri

PARTENÉR ~ă (~i, ~e)

m. și f. 1) Persoană care participă la o acțiune comună, luată în raport cu alta (sau cu altele). 2) Țară cu care o altă țară întreține relații (comerciale, culturale etc.). /<fr. partenaire

PARTENÉR, -Ă

s.m. și f. Fiecare dintre jucătorii care participă la o competiție sportivă, la jocuri etc., considerat în raport cu ceilalți jucători din echipă. ♦ Fiecare din persoanele angajate într-o tranzacție, într-o discuție etc. ♦ Executant, împreună cu altul, al unui număr de program (la teatru, la circ etc.). [< fr. partenaire].

PARTENÉR, -Ă

s. m. f. fiecare dintre participanții la o competiție sportivă, la jocuri etc. ♢ persoană cu care dansează cineva. ♢ fiecare dintre persoanele angajate într-o tranzacție, într-o discuție etc. ♢ executant, împreună cu altul, al unui număr de program (la teatru, la circ etc.). (< fr. partenaire)

partenéră

s. f., g.-d. art. partenérei; pl. partenére
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar