definiția pancreas definiție dex

pancreas

găsește rime pentru pancreas
Cuvinte apropiate: pancreas

PANCREÁS,

pancreasuri, s.n. Glandă de formă alungită, așezată înapoia stomacului, care are legătură cu splina și cu duodenul. [Pr.: -cre-as] – Din lat. pancreas, fr. pancréas, it. pancrea(s).

PANCREÁS

s. (ANAT.) glandă pancreatică, (înv.) gâlca folcuțului.

pancreás

s. n. (sil. -cre-as), pl. pancreásuri

PANCREÁS ~uri

n. Glandă de formă alungită, situată lângă stomac, având secreție mixtă, care ajută la digestia hranei și la reglarea zahărului în organism. [Sil. -cre-as] /<lat. pancreas, fr. pancréas

PANCREÁS

s.n. Glandă situată între ficat și splină, având o secreție externă, necesară digestiei, și una hormonală, necesară pentru reglarea zahărului din organism. [Pron. -cre-as. / < fr. pancréas, cf. gr. pankreas].

PANCREÁS

s. n. glandă, între ficat și splină, cu o secreție externă, necesară digestiei, și una hormonală, necesară reglării zahărului din organism. (< fr. pancréas, lat. pancreas, gr. pankreas)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.