definiția glanda definiție dex

glanda

găsește rime pentru glanda
Cuvinte apropiate: blândă, gland, glandă, glandi, glando, goandă, landă, olandă, olandă

GLÁNDĂ,

glande, s.f. Organ anatomic în formă de tub care produce o secreție, conducând-o în exteriorul organismului, în sânge, în limfă etc. – Din fr. glande.

GLÁNDĂ

s. 1. (ANAT.) glandă corticosu-prarenală = cortex suprarenal; glandă cu secreție internă v. glandă endocrină; glandă endocrină = glandă cu secreție internă; glandă genitală = gonadă; glandă pancreatică v. pancreas; glandă pineală v. epifiză; glandă pituitară v. hipofiză; glandă prostatică v. prostată; glandă sebacee = (pop.) glandă grăsoasă; glandă suprarenală = capsulă suprarenală. 2. glande nectarifere v. nectarii.

glándă

s. f., g.-d. art. glándei; pl. glánde

GLÁND//Ă ~e

f. Organ de diferite forme cu funcții secretoare. ~ salivară. ~ tiroidă. /<fr. glande

GLÁNDĂ

s.f. Organ (de origine epitelială) care produce o anumită secreție. [< fr. glande].

GLÁNDĂ

s. f. (anat.) organ (epitelial) care produce o anumită secreție. (< fr. glande)

GLANDĂ GRĂSOÁSĂ

s. v. glandă sebacee.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.