definiția nervozitate definiție dex

nervozitate

găsește rime pentru nervozitate
Cuvinte apropiate: nervozitate

NERVOZITÁTE

s.f. Stare de enervare, de încordare nervoasă; iritare, surescitare; p. ext. nerăbdare. ♢ Loc. adv. Cu nervozitate = a) în mod nervos, crispat; b) cu nerăbdare, precipitat. – Din fr. nervosité.

NERVOZITÁTE

s. 1. enervare, irascibilitate, iritabilitate, iritare, iritație, necaz, supărare, surescitabilitate, surescitare, (pop.) năduf. (Stare de ~ trecătoare.) 2. neastâmpăr, nerăbdare, (livr.) impaciență. (Nu-și poate stăpâni ~.) 3. încordare, tensiune. (~ ajunsese la maximum.)

nervozitáte

s. f., g.-d. art. nervozității

NERVOZITÁTE

f. Stare de enervare; iritare; surescitare. ♢ Cu ~ a) în mod nervos; b) cu nerăbdare; nerăbdător. /<fr. nervosité

NERVOZITÁTE

s.f. Stare de enervare; iritare, surescitare; (p. ext.) nerăbdare. [Cf. fr. nervosité].

NERVOZITÁTE

s. f. stare de enervare; iritare, surescitare; (p. ext.) nerăbdare. (< fr. nervosité)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar