definiția mișună definiție dex

mișună

găsește rime pentru mișună
Cuvinte apropiate: mieuna, minuna, mișană, mișină, mișină, mișun, mișuna, mișună, mișună

MÍȘUNĂ1

s.f. (Rar) Forfotă, aglomerație; rumoare. – Din mișuna (derivat regresiv).

MÍȘUNĂ2

s.f. v. mișină.

MÍȘUNĂ1

s.f. (Rar) Forfotă, aglomerație; rumoare. – Din mișuna (derivat regresiv).

MÍȘUNĂ2

s.f. v. mișină.

míșună

v. mișină

míșună

v. mișină

míșină/míșuni

(grămadă de alimente, mulțime de ființe) s. f., g.-d. art. míșinii/míșunii; pl. míșini/míșuni

MIȘUNÁ,

pers. 3 míșună, vb. I. Intranz. (Despre ființe) A se mișca în număr mare de colo până colo; a forfoti, a viermui, a se foi2, a colcăi, a mișui. – Cf. mișină.

MIȘUNÁ

vb. v. forfoti.

mișuná

vb., ind. prez. 3 sg. și pl. míșună

A MIȘUNÁ

pers. 3 míșună intranz. 1) (despre mulțimi de ființe) A se mișca fără întrerupere, grăbit și haotic; a forfoti; a roi; a foșni; a foi; a fojgăi; a furnica; a viermui. 2) (despre insecte, păsări etc.) A fi în număr mare. /cf. mișină

MIȘUNÁ

, míșun, vb. I. Intranz. A se mișca în număr mare de colo până colo; a forfoti, a viermui. – Lat. *messionare (< messiorecoltă”).
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar