definiția lactatii definiție dex

lactatii

găsește rime pentru lactatii

LACTÁT1

, lactați, s.m. Sare a acidului lactic. ♢ (Fam.) Lactat de calciu = sare de calciu a acidului lactic folosită în tratamentul spasmofiliei, tetaniei, rahitismului etc. – Din fr. lactate.

LACTÁT2, -Ă

, lactați, -te, adj. Făcut din lapte, care conține lapte, bazat pe lapte (și pe derivatele lui). ♦ (Substantivat, f. pl.) Produse fabricate pe bază de lapte. – Din fr. lacté.

lactát

adj. m., pl. lactáți; f.sg. lactátă, pl. lactáte

lactát

(chim.) s. m., pl. lactáți

LACTÁ//T1 ~tă (~ți, ~te)

și substantival Care este produs din lapte. Produse ~te. /<fr. lacté

LACTÁ//T2 ~ți

m. Sare a acidului lactic. /<fr. lactate

LACTÁT

s.m. Sare a acidului lactic. [< fr. lactate].

LACTÁT, -Ă

adj. De lapte; care conține lapte. [Cf. fr. lacté].

LACTÁT1

s. m. sare sau ester al acidului lactic. (< fr. lactate)

LACTÁT2, -Ă

adj., s. n. (produs) din lapte. (< fr. lacté)

LACTÁȚIE

s.f. 1. Proces de formare și de secreție a laptelui prin glandele mamare ale femelelor mamiferelor. 2. Acțiunea de a alăpta un copil; perioada cât o mamă își poate alăpta copilul. [Var.: lactațiúne s.f.] – Din fr. lactation.

LACTÁȚIE

s. v. alăptare.

lactáție

s. f. (sil. -ți-e-), art. lactáția (sil. -ți-a), g.-d. lactáții, art. lactáției

LACTÁȚIE

f. 1) Proces de formare și de secreție a laptelui în glandele mamare. 2) Alăptare a unui copil. ♢ Perioadă de ~ perioada cât este alăptat un copil. [G.-D. lactației; Sil. -ți-e] /<fr. lactation

LACTÁȚIE

s.f. 1. Formarea și secreția laptelui. 2. Alăptare maternă. [Gen. -iei, var. lactațiune s.f. / cf. fr. lactation, lat. lactatio].

LACTÁȚIE

s. f. 1. proces de formare și secreție a laptelui. 2. alăptare maternă; perioadă cât o mamă își poate alăpta copilul. (< fr. lactation, lat. lactatio)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut