definiția judicios definiție dex

judicios

găsește rime pentru judicios
Cuvinte apropiate: judicios

JUDICIÓS, -OÁSĂ

, judicioși, -oase, adj. Care judecă cu pătrundere și cu discernământ; înțelept. ♦ (Despre acțiuni, idei etc.) Bine gândit, chibzuit, socotit. [Pr.: -ci-os] – Din fr. judicieux.

JUDICIÓS

adj., adv. 1. adj. v. chibzuit. 2. adj. bun, chibzuit, folositor, gândit, înțelept, rațional, rezonabil, socotit, util, (fig.) sănătos. (Un sfat ~.) 3. adv. chibzuit.

Judicios

nechibzuit

judiciós

adj. m. (sil. -ci-os), pl. judicióși; f. sg. judicioásă, pl. judicioáse

JUDICI//ÓS ~oásă (~óși, ~oáse

) 1) (despre persoane) Care posedă calitatea de a judeca adânc și drept; cu judecată sănătoasă. 2) (despre idei, concluzii, păreri) Care rezultă dintr-o bună judecată; bine gândit; chibzuit. [Sil. -ci-os] /<fr. judicieux

JUDICIÓS, -OÁSĂ

adj. Gândit bine; înțelept, cu bun-simț, chibzuit. [Pron. -ci-os. / < fr. judicieux].

JUDICIÓS, -OÁSĂ

adj. care judecă cu discernământ, bine gândit. (< fr. judicieux)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar