definiția izolator definiție dex

izolator

găsește rime pentru izolator
Cuvinte apropiate: izolator

IZOLATÓR, -OÁRE

, izolatori, -oare, adj., s.n. 1. Adj. Care izolează, 2. S.n. Corp, material rău conducător de electricitate sau de căldură; piesă fabricată dintr-un astfel de material. care servește la izolare. – Din fr. isolateur.

IZOLATÓR

adj. 1. v. despărțitor. 2. v. izolant.

izolatór

adj. m., pl. izolatóri; f. sg. și pl. izolatoáre

izolatór

s. n., pl. izolatoáre

izolatór

s. m., pl. izolatóri

IZOLAT//ÓR1 ~oáre ( ~óri, ~oáre)

Care izolează. /<fr. isolateur

IZOLAT//ÓR2 ~oáre

n. 1) Piesă produsă dintr-un material rău conducător de electricitate sau căldură și folosită la izolarea unui conductor. 2) Salon pentru izolarea bolnavilor contagioși. /<fr. isolateur

IZOLATÓR, -OÁRE

adj. Care izolează, dielectric. // s.n. Corp rău conducător de electricitate sau de căldură; piesă făcută dintr-un material izolant. [Pl. -oare, (s.m.) -ori. / cf. fr. isolateur, germ. Isolator].

IZOLATÓR1, -OÁRE

adj., s. n. (corp, material) rău conducător de electricitate sau de căldură; piesă dintr-un astfel de material. (< fr. isolateur)

IZOLATÓR2, -OÁRE

s. m. f. muncitor specializat în izolarea țevilor cu vată de sticlă sau în turnarea smoalei pe acoperișurile blocurilor și acoperirea ei cu carton pânzat. (< izola + -tor)

izolator,

izolatori s.m. (intl.) gardian, subofițer de poliție.

IZOLATOR

bulău, bulgăr, camera de gândire, la munte, mititica, stațiune de la munte.

izolatoáre

s. f., pl. izolatoáre
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar