definiția intrevedere definiție dex

intrevedere

găsește rime pentru intrevedere
Cuvinte apropiate: întrevedere

ÎNTREVEDEÁ,

întrevắd, vb. II. Tranz. A întrezări. ♦ Fig. A vedea în perspectiva timpului, a prevedea, a bănui. – Între1- + vedea (după fr. entrevoir).

ÎNTREVEDEÁ

vb. 1. a (se) întrezări, a transpărea, (rar) a (se) prevedea, a (se) străvedea. (A se ~ ca prin ceață.) 2. v. intui.

întrevedeá

vb. vedea

A ÎNTREVEDEÁ întrevăd

tranz. 1) (obiecte, ființe) A vedea foarte vag (din cauza depărtării, a întunericului); a întrezări; a ghici. 2) A vedea printre alte elemente; a întrezări. 3) fig. A vedea în perspectivă (pe baza unor date cunoscute sau intuite); a prevedea; a întrezări. /între- + a vedea

ÎNTREVEDEÁ

vb. II. tr. 1. A vedea, a zări vag; a întrezări. 2. (Fig.) A prevedea, a desluși. [P.i. întrevăd. / după it. intravedere, fr. entrevoir].

ÎNTREVEDEÁ

vb. tr. 1. a vedea, a zări vag; a întrezări. 2. (fig.) a prevedea, a desluși. (după fr. entrevoir)

ÎNTREVEDÉRE,

întrevederi, s.f. Întâlnire între două sau mai multe persoane în scopul de a discuta chestiuni de interes comun. – Între1- + vedere (după fr. entrevue).

ÎNTREVEDÉRE

s. întâlnire, (pop.) vedere, (înv.) tâlniș. (O ~ fructuoasă între ...)

întrevedére

s. f., g.-d. art. întrevedérii; pl. întrevedéri

ÎNTREVEDÉR//E ~i

f. Întâlnire între două sau mai multe persoane pentru a discuta probleme de interes comun. /între- + vedere

ÎNTREVEDÉRE

s.f. Întâlnire între două sau mai multe persoane, personalități (politice) pentru discutarea unor chestiuni de interes comun. [< întrevedea].

ÎNTREVEDÉRE

s. f. întâlnire între persoane, personalități (politice) pentru discutarea unor chestiuni de interes comun. (< întrevedea)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar