definiția intensifica definiție dex

intensifica

găsește rime pentru intensifica
Cuvinte apropiate: intensifica, intensificat

INTENSIFICÁ,

intensífic, vb. I. Tranz. și refl. A (se) face mai intens, mai puternic, mai viu; a (se) înteți, a (se) întări, a (se) mări. – După fr. intensffier.

INTENSIFICÁ

vb. 1. a se accentua, a se amplifica, a crește, a se întări, a se înteți, a se mări, a spori. (Viteza vântului s-a ~.) 2. v. amplifíca. 3. v. adânci. 4. a (se) înteți, (fig.) a (se) aprinde, a (se) încinge. (Lupta s-a ~.) 5. v. activa.

A (se) intensifica

≠ a (se) domoli, a (se) modera, a (se) potoli, a (se) tempera, a (se) tempera, a slăbi

A intensifica

≠ a potoli, a slăbi

A se intensifica

≠ a se diminua, a se domoli, a se modera, a se potoli, a se tempera, a se slăbi

intensificá

vb., ind. prez. 1 sg. intensífic, 3 sg. și pl. intensífică

A INTENSIFICÁ intensífic

tranz. 1) A face să se intensifice; a accentua; a adânci. 2) (valori electrice, acustice, optice) A spori în intensitate; a amplifica. /<fr. intensifier

A SE INTENSIFICÁ

pers. 3 se intensífică intranz. A deveni (mai) intens; a crește în intensitate; a se înteți; a se întări; a se potența. /<fr. intensifier

INTENSIFICÁ

vb. I. tr., refl. A (se) face mai intens; a (se) înteți, a (se) mări. [P.i. intensífic. / cf. fr. intensifier, it. intensificare].

INTENSIFICÁ

vb. tr., refl. a (se) face mai intens; a (se) amplifica. (după fr. intensifier)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar