definiția inginerii definiție dex

inginerii

găsește rime pentru inginerii
Cuvinte apropiate: inginerie

a lăsa

(pe cineva) inginer expr. (intl.) a fura (cuiva) tot.

INGINÉR, -Ă,

ingineri, -e, s.m. și f. Specialist cu o pregătire tehnică și teoretică obținută într-un institut de învățământ superior, care prestează o activitate tehnică de proiectare, de cercetare, de organizare și de conducere a proceselor tehnologice dintr-o întreprindere; titlu deținut de această persoană. – Din it. ingegnere. Cf. rus. injener, fr. ingénieur, germ. Ingenieur.

inginér

s. m., pl. inginéri

INGINÉR ~ă (~i, ~e)

m. și f. Specialist cu studii tehnice superioare aptefectueze și să dirijeze diferite lucrări (de proiectare, de construire, de exploatare etc.). /<fr. ingénieur

inginér (inginéri),

s.m. – 1. Specialist cu pregătire tehnică și teoretică în urma absolvirii unei facultăți. It. ingegnero (sec. XIX). – Der. inginereasă, s.f. (nevastă de inginer; femeie inginer); inginerie, s.f.; ingineresc, adj.; inginerește, adv.

INGINÉR

s.m. Diplomat al unei școli superioare politehnice sau al unui institut cu caracter tehnic care organizează și conduce procesele tehnologice într-o întreprindere. [< fr. ingénieur, it. ingegnere, germ. Ingenieur].

INGINÉR, -Ă

s. m. f. specialist cu calificare superioară care organizează și conduce procesele tehnologice într-o întreprindere. (< it. ingegnere, fr. ingénieur, germ. Ingenieur)

inginér,

ingineri s.m. (adol., peior.) 1. om care stă cu mâinile la spate și comentează în timp ce alții muncesc. 2. om care se crede interesant și își dă importanță.

inginer financiar

expr. (pub., peior.) autor al unei escrocherii / fraude de mari proporții.

INGINERÍE

s.f. 1. Profesiunea inginerului. 2. (În sintagma) Inginerie genetică = modificare a structurii genetice a unui organism prin introducerea de gene noi, aparținând unor organisme din aceeași specie sau din specii diferite, prin inserarea de gene sintetizate artificial sau prin reorganizarea materialului genetic propriu. – Inginer + suf. -ie.

ingineríe

s. f., art. inginería, g.-d. ingineríi, art. ingineríei

INGINERÍE

f. Profesie a inginerului. [G.-D. ingineriei] /inginer + suf. ~ie

INGINERÍE

s.f. Profesiunea de inginer. [Gen. -iei. / cf. it. ingegneria].

INGINERÍE

s. f. profesiunea de inginer. (< it. ingegneria)

inginerie financiară

expr. (pub., peior.) escrocherie, fraudă de mari proporții.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar