definiția impermeabil definiție dex

impermeabil

găsește rime pentru impermeabil
Cuvinte apropiate: impermeabil

IMPERMEÁBIL, -Ă,

impermeabili, -e, adj., s.n. 1. Adj. Care nu lasătreacă prin el un fluid. 2. S.n. Manta, haină de ploaie confecționată dintr-un material impermeabil (1); fulgarin. [Pr.: -me-a-] – Din fr. imperméable, lat. impermeabilis.

IMPERMEÁBIL

s. balon, balonzaid, fâș, fulgarin, manta, trenci, trencicot. (~ de ploaie.)

Impermeabil

permeabil

impermeábil

adj. m. permeabil

impermeábil

s. n. (sil. -me-a-), pl. impermeábile

IMPERMEÁBIL1 ~ă, (~i, ~e)

(despre materiale, țesături) Care nu permite trecerea fluidelor (în special a apei). [Sil. -me-a-] /<fr. imperméable, lat. impermeabilis

IMPERMEÁBIL2 ~e

n. Haină lungă de ploaie, confecționată dintr-un material care nu permite trecerea apei; fulgarin. [Sil. -me-a-] /<fr. imperméable, lat. impermeabilis

IMPERMEÁBIL, -Ă

adj. Care nu permite trecerea unui fluid prin el. // s.n. Manta, haină de ploaie. [Pron. -me-a-. / < fr. imperméable].

IMPERMEÁBIL, -Ă

I. adj. 1. (despre materiale, țesături) care nu permite trecerea prin el a unui fluid. 2. (fig.) neinfluențabil, insensibil; refractar, inaccesibil. II. s. n. manta, pardesiu de ploaie, dintr-un material impermeabil (I, 1); fulgarin. (< fr. imperméable)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar