definiția gripat definiție dex

gripat

găsește rime pentru gripat
Cuvinte apropiate: aripat, grăpat, grifat, grimat, gripa, gripaj, gripal, gripat, gripă, grișat, grizat, grupat, ripat

GRIPÁT, -Ă,

gripați, -te, adj. 1. (Despre piese de motoare și despre motoare) Care s-a blocat în cursul funcționării. 2. Bolnav de gripă. – V. gripa. Cf. fr. grippé.

gripát

adj. m., pl. gripáți; f. sg. gripátă, pl. gripáte

GRIPÁT, -Ă

adj. 1. Bolnav de gripă. 2. (Despre motoare) Blocat în timpul funcționării. [< gripa].

a gripa

(cuiva) carburatorul expr. (er. – d. bărbați) a ejacula în vaginul partenerei de sex.

GRIPÁ,

gripez, vb. I. 1. Refl. și intranz. (Despre piese de motoare și despre motoare; la pers. 3) A (se) bloca în timpul funcționării. ♢ Tranz. fact. Ungerea defectuoasă a gripat motorul. 2. Refl. și tranz. fact. A (se) îmbolnăvi de gripă. – Din fr. gripper.

GRIPÁ

vb. (TEHN.) a se bloca. (Motorul s-a ~.)

gripá

vb., ind. prez. 1 sg. gripéz, 3 sg. și pl. gripeáză

A SE GRIP//Á1

pers. 3 se ~eáză intranz. (despre motoare) A se bloca în timpul funcționării din cauza lipsei de lubrifianți. /<fr. gripper

A SE GRIP//Á2 mă ~éz

intranz. A se îmbolnăvi de gripă. /<fr. gripper

GRIPÁ

vb. I. tr., refl. 1. (Despre organele unui motor și despre motoare) A (se) bloca în timpul funcționării din cauza unei ungeri defectuoase, a unei răciri insuficiente etc. 2. (Rar) A se îmbolnăvi de gripă. [< fr. gripper].

GRIPÁ

vb. I. tr., refl. (despre motoare, organe de motor) a (se) bloca în timpul funcționării din cauza unei ungeri defectuoase, a unei răciri insuficiente etc. II. refl. a se îmbolnăvi de gripă. (< fr. gripper)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar