definiția glazura definiție dex

glazura

găsește rime pentru glazura
Cuvinte apropiate: glazura, glazurat, glazură

GLAZURÁ,

glazurez, vb. I. Tranz. (Rar) 1. A glasa (1). 2. A emaila, a smălțui. – Din glazură.

GLAZURÁ

vb. v. emaila.

glazurá

vb., ind. prez. 1 sg. glazuréz, 3 sg. și pl. glazureáză

A GLAZUR//Á ~éz

tranz. (un fruct, o bomboană etc.) A acoperi cu glazură; a glasa. /Din glazură

GLAZURÁ

vb. I. tr. A smălțui, a emaila. [Cf. germ. glasieren].

GLAZURÁ

vb. tr. 1. a glasa (2) 2. a emaila. (după germ. glasieren)

GLAZÚRĂ,

glazuri, s.f. 1. Strat subțire de zahăr ars, de ciocolată, de șerbet etc. cu care se acoperă unele prăjituri, bomboane, fructe etc., pentru a le da un gust și un aspect mai plăcut. ♦ Strat subțire și transparent cu care se acoperă orezul, unele paste făinoase etc., pentru a le da un aspect mai frumos și pentru a nu se lipi la fiert sau la prăjit. 2. Email, smalț pentru produse ceramice. – Din germ. Glasur.

GLAZÚRĂ

s. 1. v. email. 2. cuvertă, cuvertură. (~ pentru obiecte de faianță.)

glazúră

s. f., g.-d. art. glazúrii; pl. glazúri

GLAZÚR//Ă ~i

f. 1) Strat subțire de zahăr ars sau de ciocolată cu care se acoperă unele cofeturi. 2) Smalț care se aplică pe obiectele de ceramică. /<germ. Glasur

GLAZÚRĂ

s.f. 1. Strat de ciocolată, de șerbet etc. care se întinde deasupra unui tort, a bomboanelor etc. 2. Email, smalț de ceramică sau de faianță fină. [< germ. Glasur].

GLAZÚRĂ

s. f. 1. strat de ciocolată, de șerbet etc. care se întinde deasupra unui tort, a bomboanelor. 2. email de ceramică sau de faianță fină. (< germ. Glasur)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut