definiția giroscopic definiție dex

giroscopic

găsește rime pentru giroscopic
Cuvinte apropiate: giroscopic, piroscopic

GIROSCÓPIC, -Ă,

giroscopici, -ce, adj. Care aparține giroscopului, privitor la giroscop. ♢ Compas giroscopic = aparat care indică unui avion direcția în grade, unei nave nordul geografic etc. – Din fr. gyroscopique.

giroscópic

adj. m. (sil. mf. -sco-), pl. giroscópici; f. sg. giroscópică, pl. giroscópice

GIROSCÓPI//C ~că (~ci, ~ce)

Care ține de giroscop; propriu giroscopului. Date ~ce. ♢ Compas ~ aparat instalat pe bordul unei nave care indică direcția nordului geografic. /<fr. gyroscopique

GIROSCÓPIC, -Ă

adj. Referitor la giroscop. ♢ Compas giroscopic = busolă instalată pe bordul (aero)navelor, care indică nordul geografic. [< fr. gyroscopique].

GIROSCÓPIC, -Ă

adj. referitor la giroscop. o compas ~ = compas care se bazează pe principiul giroscopului, instalat pe bordul (aero)navelor; girocompas. (< fr. gyroscopique)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar