definiția fort definiție dex

fort

găsește rime pentru fort
Cuvinte apropiate: bort, cort, efort, fart, foit, folt, font, foot, for, fora, forat, form, foro, fort, forte, fost, fot, furt, iort, mort, ort (monedă), ort (abataj), port, sort, șort, tort

FORT

, forturi, s.n. Lucrare de fortificație construită din zidărie, cu contur poligonal, care face parte dintr-un sistem de întărituri și care este menităapere un centru important sau o linie strategică. – Din fr. fort.

fort

s. n., pl. fórturi

FORT ~uri

n. Construcție de fortificație în formă de poligon, care face parte dintr-un sistem de întărituri, destinată apărării unui centru important sau a unei linii strategice. /<fr. fort

FORT

s.n. Fortificație care face parte dintr-un sistem menitapere un oraș, o trecătoare, o linie strategică etc. [< fr. fort, it. forte].

FORT

s. n. fortificație dintr-un sistem menitapere un oraș, o trecătoare, o linie strategică etc. (< fr. fort)

Fortul Treișpe

expr. (intl.) Penitenciarul Jilava.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar