definiția formalitatilor definiție dex

formalitatilor

găsește rime pentru formalitatilor

FORMALITÁTE,

formalități, s.f. Condiție de formă impusă de o dispoziție legală pentru îndeplinirea și valabilitatea unui act juridic. ♦ Cerință impusă de regulile de politețe. – Din fr. formalité.

FORMALITÁTE

s. procedură. (Ce ~ăți trebuie făcute?)

formalitáte

s. f., g.-d. art. formalității; pl. formalități

FORMALIT//ÁTE ~ăți

f. 1) Normă formală de conduită impusă de regulile de politețe. 2) Operație prescrisă, folosită la întocmirea unor acte legale. 3) Act legal lipsit de importanță, a cărui eliberare nu prezintă dificultăți. [G.-D. formalității] /<fr. formalité

FORMALITÁTE

s.f. 1. Formă, regulă care trebuie respectată la îndeplinirea unui act pentru a-i da valabilitate. 2. Ceremonie, etichetă impusă de uzanțe, de politețe. [Cf. fr. formalité].

FORMALITÁTE

s. f. 1. formă, regulă care trebuie respectată la îndeplinirea unui act pentru a-i da valabilitate. 2. ceremonie, etichetă impusă de uzanțe, de politețe. (< fr. formalité)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar