definiția faulă definiție dex

faulă

găsește rime pentru faulă
Cuvinte apropiate: aulă, căulă, dăula, fabula, fabulă, faclă, faculă, fală, fasulă, faulă, fault, faulta, faună, făulă, fula, haulă, naulă, păula, saulă, saulă, taulă, taulă

faúlă (-le),

s.f. – (Trans. de Vest) Mod de a fi , aspect, aparență. – Var. făulă. Lat. fābŭlaistorie”, cf. subulasula, stabulumstaul; schimbarea de accent ca în audioaud. Cuvîntul nu a fost studiat, și circulă puțin; însă pare a însemna, mai curînd decît „aspect fizic”, ceva în sensul de „dispoziție, ținută”. Cf. citatul lui Frîncu-Candrea, în DAR; ian spune-mi făula lui. Tiktin și DAR dau cuvîntul drept necunoscut. Este dublet de la fabulă. Cf. it. folaprivește” (Battisti, III, 1676).
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar