definiția factura definiție dex

factura

găsește rime pentru factura
Cuvinte apropiate: factura, facturat, factură, făcătură, făptură, fractura, fractură

FACTURÁ,

facturez, vb. I. Tranz. A întocmi factura2 pentru o marfă. – Din fr. facturer.

facturá

vb., ind. prez. 1 sg. facturéz, 3 sg. și pl. factureáză

A FACTUR//Á ~éz

tranz. (mărfuri) A trece într-o factură. /<fr. facturer

FACTURÁ

vb. I. tr. A face, a întocmi factura unei mărfi. [< fr. facturer].

FACTURÁ

vb. tr. a întocmi o factură. (< fr. facturer)

FACTÚRĂ2

, facturi, s.f. Act justificativ privind vânzările și cumpărările de mărfuri, lucrările executate și serviciile prestate, precum și mărfurile lăsate în păstrare; formular tipărit pe care se întocmește un astfel de act. – Din fr. facture.

FACTÚRĂ1

, facturi, s.f. Structură, constituție (intelectuală, psihică, morală etc.). ♦ Caracter, aspect exterior, specific al unei opere de artă plastică. ♦ Ansamblul mijloacelor de expresie care determină specificul unei opere literare sau muzicale. – Din fr. facture, lat. factura.

FACTÚRĂ

s. 1. caracter, fel, gen, natură. (Compoziție de o ~ aparte.) 2. v. conformație.

factúră

s. f., g.-d. art. factúrii; pl. factúri

FACTÚR//Ă1 ~i

f. 1) Mod de organizare a elementelor sau a părților constituente ale unui ansamblu; constituție; structură; component; compoziție. 2) Caracter specific al unei opere de artă. /<fr. facture, lat. factura

FACTÚR//Ă2 ~i

f. 1) Act contabil sau comercial care indică cantitatea, calitatea și prețul mărfurilor sau a serviciilor executate. 2) Notă de plată. 3) Formular tipărit pe care se întocmește un astfel de act sau o astfel de notă de plată. [G.-D. facturii] /<fr. facture

FACTÚRĂ1

s.f. Fel particular în care este făcut un lucru; structură, constituție (psihică, morală etc.). ♦ Felul în care este alcătuită o operă artistică. [< fr. facture, cf. lat. facturafel de a face ceva].

FACTÚRĂ2

s.f. Notă amănunțită (în ceea ce privește calitatea, prețul etc.) asupra mărfurilor cumpărate sau expediate. [< fr. facture].

FACTÚRĂ1

s. f. 1. fel particular în care este făcut un lucru; structură, constituție (psihică, morală etc.) 2. felul în care este alcătuită o operă artistică. (< fr. facture, lat. factura)

FACTÚRĂ2

s. f. act justificativ în care se consemnează cantitatea, calitatea, prețul etc. mărfurilor cumpărate sau expediate. (< fr. facture)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar