definiția demarcatie definiție dex

demarcatie

găsește rime pentru demarcatie
Cuvinte apropiate: demarcativ, demarcație

DEMARCÁȚIE,

demarcații, s.f. Delimitare, despărțire, separare. ♦ Operație prin care se stabilește frontiera dintre două state sau linia despărțitoare dintre două suprafețe de teren. ♢ Linie de demarcație = linie care desparte două țări sau două suprafețe de teren. [Var.: demarcațiúne s.f.] – Din fr. démarcation.

DEMARCÁȚIE

s. v. delimitare.

demarcáție

s. f. (sil. -ți-e), art. demarcáția (sil. -ti-a), g.-d. art. demarcáției; pl. demarcáții, art. demarcáțiile (sil. -ți-i-)

DEMARCÁȚI//E ~i

f. v. A DEMARCA.Linie de ~ linie care desparte două suprafețe de teren, două zone ale unui teritoriu etc. [Art. demarcația; G.-D. demarcației; Sil. -ți-e] /<fr. démarcation

DEMARCÁȚIE

s.f. Despărțire, separare, delimitare; demarcare. ♢ Linie de demarcație = linie care desparte două teritorii sau (fig.) două noțiuni. [Gen. -iei, var. demarcațiune s.f. / cf. fr. démarcation, it. demarcazione].

DEMARCÁȚIE

s. f. delimitare, despărțire, separare. ♢ operație prin care se stabilește frontiera dintre două state sau linia despărțitoare dintre două suprafețe de teren. o linie de ~ = linie care desparte două teritorii sau (fig.) două noțiuni. (< fr. démarcation)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar