definiția decalogul definiție dex

decalogul

găsește rime pentru decalogul

DECALÓGUL

s. art. (BIS.) cele zece porunci.

DECALÓG

s.n. Cele zece porunci religioase și morale din Vechiul Testament, definitie/revela">revelate de Dumnezeu lui Moise, pe muntele Sinai. – Din fr. décalogue.

decalóg

s. n.

DECALÓG

n. rel. Serie de zece porunci morale cuprinse în Vechiul Testament. /<fr. décalogue

DECALÓG

s.n. Cele zece porunci religioase și morale din Vechiul testament, transmise, potrivit legendei, lui Moise, pe muntele Sinai. [Cf. fr. décalogue, it. decalogo < gr. dekazece, logosvorbire].

DECALÓG

s. n. cele zece porunci religioase și morale din Vechiul Testament. (< fr. décalogue, lat. decalogus, gr. dekalogos)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar