definiția cuminte definiție dex

cuminte

găsește rime pentru cuminte
Cuvinte apropiate: cuminte

CUMÍNTE,

cuminți, adj. 1. Cu purtări bune; așezat, liniștit. 2. Cu judecată; deștept, înțelept. ♢ (Substantivat, m.) Un nebun arunc-o piatră-n baltă și zece cuminți n-o pot scoate.Prevăzător, prudent. – Cu + minte.

CUMÍNTE

adj., adv. 1. adj. v. ascultător. 2. adj. v. cumpătat. 3. adj. v. echilibrat. 4. adj. v. chibzuit. 5. adj. chibzuit, deștept, inteligent, înțelept. (O faptă ~.) 6. adv. v. chibzuit.

Cuminte

obraznic, neastâmpărat, nebunatic, zălud, zburdalnic, zglobiu

cumínte

adj. m. și f., pl. cumínți

CUMÍN//TE ~ți

adj. și substantival 1) (despre copii) Care se poartă bine; cu purtări bune. ♢ Fii ~, stai ~! șezi binișor! astâmpără-te. 2) Care are judecată sănătoasă; care este echilibrat. /cu + minte
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.