definiția crosa definiție dex

crosa

găsește rime pentru crosa
Cuvinte apropiate: carosa, cosa, cosă, crasă, croma, cropă, cros, crosă, crosnă, cross, croșă, crotă, rosa

CROSA AÓRTEI

s. (ANAT.) cârja aortei.

CRÓSĂ2

, crose, s.f. Smoc de pene întrebuințat altădată ca ornament la pălăriile femeilor sau la chipiele militarilor. – Et. nec.

CRÓSĂ1

, crose, s.f. Un fel de baston curbat la un capăt, cu care este condus pucul sau mingea la jocul de hochei, polo și golf. – Din fr. crosse.

crósă

(baston, panaș) s. f., g.-d. art. crósei; pl. cróse

CRÓS//Ă ~e

f. 1) Baston având la un capăt o curbătură cu care se lovește pucul sau mingea la hochei, polo, golf. 2) Patul puștii sau al pistolului. 3) Cârjă episcopală. [G.-D. crosei] /<fr. crosse

CRÓSĂ

s.f. 1. Baston curbat la un capăt, care se folosește la jocurile de hochei, polo, golf. ♦ Cârjă episcopală. 2. Patul puștii sau al pistolului. [< fr. crosse].

CRÓSĂ

s. f. 1. baston curbat la un capăt, la jocurile de hochei, polo, golf. 2. cârjă episcopală. 3. patul puștii sau al pistolului. 4. formațiune anatomică vasculară (venă, arteră) îndoită în formă de arc; cârjă. (< fr. crosse)

cróșă

s. f., art. cróșa, g.-d. art. cróșei; pl. cróșe

CRÓȘĂ

s.f. (Muz.) Notă în valoare de o optime, a cărei coadă este terminată printr-un semn în formă de cârlig. [< fr. croche].

CRÓȘĂ

s. f. (muz.) notă în valoare de o optime, cu coada terminată printr-un semn în formă de cârlig. (< fr. croche)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.