definiția consideratie definiție dex

consideratie

găsește rime pentru consideratie
Cuvinte apropiate: considerativ, considerație

CONSIDERÁȚIE,

considerații, s.f. 1. Stimă, respect. 2. Motiv, considerent, rațiune. ♢ Expr. A avea (sau a lua) în considerație = a ține seama de..., a avea în vedere. 3. Părere, idee, reflecție. [Var.: considerațiúne s.f.] – Din fr. considération, lat. consideratio, -onis.

CONSIDERÁȚIE

s. 1. v. apreciere. 2. v. autoritate. 3. v. recunoaștere. 4. v. părere.

Considerație

desconsiderație, desconsiderare, dispreț

consideráție

s. f. (sil. -ți-e), art. consideráția (sil. -ți-a), g.-d. art. consideráției; pl. consideráții, art. consideráțiile (sil. -ți-i-)

CONSIDERÁȚI//E ~i

f. Sentiment de stimă înaltă față de o persoană; deferență; condescendență. ♢ A avea (sau a lua) în ~ a avea în vedere; a ține cont. [Art. considerația; G.-D. considerației; Sil. -ți-e] /<fr. considération, lat. consideratio, ~onis

CONSIDERÁȚIE

s.f. 1. Stimă, respect. 2. Motiv, considerent, rațiune. ♢ A avea (sau a lua) în considerație = a ține seama de..., a avea în vedere. 3. Părere, reflecție, idee. [Gen. -iei, var. considerațiune s.f. / cf. fr. considération, lat. consideratio].

CONSIDERÁȚIE

s. f. 1. stimă, respect. 2. motiv, considerent, rațiune. o a avea (sau a lua) în ~ = a ține seama de..., a avea în vedere. 3. părere, reflecție, idee. (< fr. considération, lat. consideratio)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar