definiția capitalista definiție dex

capitalista

găsește rime pentru capitalista
Cuvinte apropiate: capitalist

CAPITALÍST, -Ă,

capitaliști, -ste, adj., s.m. și f. 1. Adj. Care aparține capitalismului sau care are trăsăturile capitalismului, privitor la capitalism. 2. S.m. și f. Persoană care posedă capital1 – Din fr. capitaliste.

capitalíst

adj. m., s. m., pl. capitalíști; f. sg. capitalístă, pl. capitalíste

CAPITALÍ//ST1 ~stă (~ști, ~ste)

Care ține de capitalism; propriu capitalismului. Orânduire ~stă. /<fr. capitaliste

CAPITALÍ//ST2 ~stă (~ști, ~ste)

m. și f. Persoană care posedă capital. /<fr. capitaliste

CAPITALÍST, -Ă

adj. Referitor la capitalism. // s.m. și f. Posesor de capital care își însușește plusvaloarea fărăintervină direct în procesul de producție. [Cf. fr. capitaliste].

CAPITALÍST, -Ă

I. adj. propriu capitalismului. II. s.m.f. 1. posesor de capital, de mijloace de producție. 2. cel care e favorabil regimului capitalist. (< fr. capitaliste)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar