definiția bergamotă definiție dex

bergamotă

găsește rime pentru bergamotă
Cuvinte apropiate: bergamot, bergamotă

BERGAMÓT//Ă ~e

f. Varietate de pere rotunde, galbene, zemoase și aromate. [Var. pergamută] /<fr. bergamote

bergamótă (-te),

s.f. – Varietate de pere. Var. pergamută. Fr. bergamote, din it. bergamotta.

BERGAMÓTĂ

s.f. Varietate de pere zemoase și foarte gustoase. [Var. pergamută s.f. / < fr. bergamote, it. bergamotta < tc. beg-armâdèpere pentru domnitori].

BERGAMÓTĂ/PERGAMOTĂ

s. f. soi de pere mari, rotunde, galbene, zemoase și aromate. ♢ (adj.) pere ĕ. (< fr. bergamote, it. bergamotta)

BERGAMÓTĂ

(‹ it.) s.f. 1. Fructul bergamotierului (arbore din genul citrus), galben, piriform, cu pulpă acidă din care se extrage acid citric și care conține, în coajă, un ulei esențial foarte parfumat, esența de b. fiind utilizată ca bază a apei de colonie și la parfumarea lichiorurilor. 2. (Și în forma pergamotă) Numele unui soi de pere mari, aproape, rotunde, galbene, zemoase și aromate. ♦ (Adjectival) Pere bergamote.

BERGAMÓT, -Ă

adj. v. pergamut.

bergamót/pergamút

adj. m., pl. bergamóți/pergamúți; f. sg. bergamótă/pergamútă, pl. bergamóte/pergamúte
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar