definiția baris definiție dex

baris

găsește rime pentru baris
Cuvinte apropiate: bari, baric, barie, baril, barim, bariș, barit, bariu, bariz, baros, baros, paris

BARÍȘ,

barișe, s.n. 1. Broboadă de lână foarte subțire și ușoară. ♢ Expr. (Reg.) A-și da barișul pe ceafă = a se face de râs, a pierde rușinea, a încălca regulile bunei-cuviințe. 2. Stofă de lână foarte subțire și fină. [Var.: baréj, baríz s.n.] – Din fr. barège.

baríș

s. n., pl. baríșe

BARÍȘ ~e

n. 1) Țesătură fină și subțire de lână pură, folosită pentru confecționarea îmbrăcămintei. Rochie de ~. 2) Broboadă făcută din asemenea țesătură. /<fr. barege

baríș (baríșe),

s.n. – 1. (Înv.) Țesătură fină de lînă. – 2. Broboadă de lînă subțire. – Var. bariz, barij, barej. Fr. barègețesătură fină de lînă” (DAR), sau din tc. bariș (Popescu-Ciocănel 15). Este cuvînt popular.

BARÍȘ

s.n. 1. Broboadă subțire și ușoară; maramă, testemel, tulpan. 2. Stofă fină de lână. [Pl. -șe, var. barej, bareș, bariz s.n. / < fr. barège, cf. Barègeslocalitate în Pirinei].

BARÍȘ

s. n. 1. broboadă subțire și ușoară; maramă, testemel, tulpan. 2. stofă fină de lână. (după fr. barège)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut