definiția accept definiție dex

accept

găsește rime pentru accept
Cuvinte apropiate: accent, accept, accepta

ACCÉPT

, accepte, s.n. Consimțământ scris de pe o poliță, prin care o persoană, desemnată de emitentul poliței, se obligăachite beneficiarului, la scadență, suma de bani din poliță. – Din germ. Akzept, lat. acceptus.

accépt

s. n., pl. accépte

ACCÉPT ~e

n. Act prin care cineva se obligăachite o datorie la scadență. /<germ. Akzept, lat. acceptus

ACCÉPT,

accepte, s.n. Document de credit emis de o întreprindere asupra alteia și prevăzut cu o mențiune semnată de aceasta din urmă, prin care se obligăachite o anumită sumă de bani la termenul fixat de emitent. – Germ. Akzept (lat. lit. acceptus).

ACCÉPT

s.n. Înscris, act prin care cineva se obligăachite o datorie la scadență. [< germ. Akzept, cf. lat. acceptus].

*accépt

s.n.

ACCÉPT

s. n. 1. înscris prin care cineva se obligăachite o datorie la scadență. 2. acord, aprobare. (< germ. Akzept)

ACCEPTÁ

, accépt, vb. I. Tranz. A fi de acord cu...; a primi, a consimți să...; a admite, a aproba, a încuviința. ♦ A suporta, a tolera. – Din fr. accepter, lat. acceptare.

ACCEPTÁ

vb. 1. v. aproba. 2. v. admite. 3. v. consimți. 4. v. conveni. 5. (POL.) a agrea. (A ~ un ambasador.) 6. v. recunoaște. 7. v. îngădui. 8. v. împărtăși.

A accepta

≠ a dezaproba, a refuza, a renunța, a respinge

acceptá

vb., ind. prez. 1 sg. accépt, 3 sg. și pl. accéptă, 1 pl. acceptăm; conj. prez. 3 sg. și pl. accépte

A ACCEPTÁ accépt

tranz. 1) (cadouri, propuneri) A primi în mod voit. 2) fin. (conturi, polițe etc.) A primi în vederea achitării. /<fr. accepter, lat. acceptare

acceptá (acceptát, át)

, vb. – A fi de acord, a admite. < Fr. accepter. – Der. accept, s.n., din germ. Akzept care coincide cu pers. I de la accepta; acceptabil, adj.; acceptant, s.m. (persoană care acceptă); accepțiune, s.f.

ACCEPTÁ,

accépt, vb. I. Tranz. A primi, a consimți să...; a fi de acord cu...; a admite, a aproba. – Fr. accepter (lat. lit. acceptare).

ACCEPTÁ

vb. I. tr. A se învoi, a primi, a consimți, a admite. [Pron. ac-cep-. / cf. fr. accepter, lat. acceptare].

ACCEPTÁ

vb. tr. a primi, a consimți, a fi de acord. (< fr. accepter, lat. acceptare)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar