tapă neologisme, Dictionar de Neologisme DEX

tapă

găsește rime pentru tapă
Cuvinte apropiate: apa, apă, capă, etapă, iapă, japă, mapa, mapă, napa, papa, papă, papă, păpa, rapa, râpă (pl. râpi), râpă (pl. râpe), sapă, săpa, șapă, tabă, tacă, tagă, tagă, taka, tala, tală, talpa, talpă, tana, tană, tap, tapa, tapaj, tapat, tapă, tapșă, tara, tară, tasa, tasă, tată, tață, tava, tavă, taxa, taxă, tăia, tâmpă, târă, teapă, tipa, tipă, trapa, trapa, trapă, țâpă, zapa, zapa

TÁPĂ

s.f. 1. (Mar.; tehn.) Capac cu care se acoperă o deschizătură, gura unui tun. 2. Tăietură făcută la baza arborilor pentru a le orienta direcția de cădere la tăiere. ♦ Scobitură la capătul elementelor de construcție din lemn, făcută pentru a le putea îmbina. [< fr. tape].

TAPÁ

vb. I. tr. (Franțuzism) 1. A bate la mașina de scris, a lovi clapele de la pian etc. 2. tr., refl. A(-și) aranja într-un anumit fel părul. 3. tr. (Argotic) A împrumuta, a lua de la cineva bani (prin vicleșug, prin insistențe). [< fr. taper].
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar