pic neologisme, Dictionar de Neologisme DEX

pic

găsește rime pentru pic
Cuvinte apropiate: bic (s.n.), bic (taur), epic, fic, ic, jic, lic, mic, pac, paic, pâc, pec, pi, pia, pic, pica, pica, pică, pici, pico, pict, pig, pii, pil, pilc, pin, pin (engl.), pio, pioc, pir, pis, pisc, piș, piț, piu, pix, plic, poc, pric, puc, puic, sic, spic, spic, șic, șpic, tic, țic

PIC1

s.n. 1. Vergă așezată oblic pe catargul de la pupă, pe care se leagă partea de sus a unei pânze. ♢ La pic scurt (despre ancoră) = cu puțin lanț la apă. 2. Compartiment etanș la extremitatea dinspre proră sau dinspre pupă a unei nave. [< fr. pic].

PIC2

s.n. Ciocan de abataj; pichamăr. [< germ. Pick(eisen), engl. peak].

PICÁ

vb. I. intr. (Av.) A face un picaj. [P.i. pic, pichez. / < fr. piquer].

PÍCA

s.f. (Med.) Pervertire a poftei de mâncare. [< fr. pica, cf. lat. pica – coțofană].
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.