definiția media definiție dex

media

găsește rime pentru media
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: hedia, media, media, medial, median, mediat, medic, medica, medie, medio, medita, mediu, mefia, melia, meria, mesia
Cuvinte apropiate: hedia, media, media, medial, median, mediat, medic, medica, medie, medio, medita, mediu, mefia, melia, meria, mesia

MEDIÁ

vb. intr. a mijloci, a face un act de mediație. (< lat. mediare)

MEDIÁ

vb. intr. a mijloci, a face un act de mediație. (< lat. mediare)

MÉDIE

s. f. 1. valoare numerică mijlocie a mai multor mărimi. o ~ aritmetică = număr din împărțirea sumei mai multor mărimi la numărul lor; ~ geometrică = radical al unui produs. 2. rezultat din adunarea notelor primite de un elev și împărțirea sumei totale la numărul lor. (< lat. media)

MÉDIU1

s. n. 1. natura, spațiul înconjurător în care se află o ființă, un lucru etc.; complexul tuturor factorilor care afectează viața și dezvoltarea organismelor. ♢ orice substanță în care se produce sau se propagă un fenomen. o ~ de cultură = soluție nutritivă sterilizată, pentru înmulțirea microbilor în laborator. 2. substanță care poate fi străbătură de un fluid. 3. societatea, lumea în mijlocul căreia trăiește cineva. 4. (în forma medium) cel care pretinde că poate înlesni comunicarea cu spiritele în practicile oculte. (< lat. medium)

MÉDIU2, -IE

adj. 1. de (la) mijloc, mijlociu; care formează o medie. o învățământ ~ = treaptă superioară învățământului elementar; (log.) termen ~ = al doilea termen al unui silogism, care leagă ceilalți doi termeni. 2. (fig.) moderat, echilibrat, ponderat. (< lat. medius)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar