Joaca acum Serpent! Joaca acum Serpent!

Dictionare: ToateDEXSinonimeAntonimeNeologismeOrtograficArh. & Reg.EtimologicAcademic
Cauta

URL scurt: webdex.ro/dex/saga
Gaseste rime pentru cuvantul saga

2 rezultate Dex Online pentru definitie saga, sagă, șagă, șagă

Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: aga, agă, baga, băga, dagă, gaga, gagă, magă, naga, oagă, saba, saca, sada, sadă, saga, sagă, sagnă, sago, sagu, saha, saia, saiga, sajă, sală, sama, samă, sana, sapă, săgar, săpa, săra, săra, sără, săva, sigă, snagă, snagă, soagă, spagă, șagă, șagă, tagă, tagă
SÁGA s.f. Povestire aparținând vechii literaturi scandinave, în care faptele istorice se împletesc cu elementele mitologice. – Din. fr. saga, germ. Saga.
ȘÁGĂ, șăgi, s.f. (Pop.) Glumă. ♢ Loc. adv. În șagă = fără seriozitate, într-o doară. Fără șagă = în mod serios. ♢ Loc. vb. A face șagă = a șugui; a glumi. ♢ Expr. Nu-i vreme de șagă = nu-i momentul potrivit pentru glumit. A se întrece cu șaga = a întrece măsura, a exagera. A se trece de șagă = a începe devină lucru serios. A lăsa șaga (la o parte) sau a-i ajunge (cuiva) șaga (sau de șagă) = a termina cu gluma, a deveni serios. (În construcții negative sau interogative); A fi (sau a-i părea cuiva) (de) șagă (sau lucru de șagă) = a fi (sau a i se părea cuiva este) lucru neînsemnat, fără importanță. – Din bg. šega.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online - dictionar explicativ roman este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.